UZUN KILIÇ (longsword)  (10767 defa okundu)

Sinan Erşen

  • Üye
  • *
  • İleti: 66
UZUN KILIÇ (longsword)
« : 03 Mart 2014, 11:48:47 »
UZUN KILIÇ (longsword)

kılıcın boyu      :   107cm.
namlu              :    85 cm.
toplam ağırlık   :  1,350gr


resimlerin devamı : https://plus.google.com/photos/110028840843912084700/albums/5986193940746612961?banner=pwa



















Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

Sinan Erşen

  • Üye
  • *
  • İleti: 66
Ynt: UZUN KILIÇ (longsword)
« Yanıtla #1 : 03 Mart 2014, 11:57:39 »


Üzerindeki yazıya gelirsek Kılıç Yüzüklerin efendisi filminden Gandalf karakterinin kullandığı kılıç formundadır kılıcın adı '' glamdring'' üzerine yazı yazmayı uygun gördüm.Elf fontlarından '' Tengwar Sindarin font'' uygun gördüm ve oraya peygamber efendimizin bir hadisini yazdım ....

      '' CENNET KILIÇLARIN GÖLGESİ ALTINDADIR''

hadisin tamamı şöyledir ;
"Ey insanlar! Düşmanla karşılaşmak, harb etmek istemeyiniz. Belki Allah’tan harb felaketinden korumasını isteyiniz. Fakat siz düşmanla karşılaşınca harbin bütün şiddetlerine karşı sabrediniz. Ve biliniz ki cennet, muhakkak surette kılıçların gölgesi altındadır" buyurdu. (Buhari)
« Son Düzenleme: 03 Mart 2014, 12:03:40 Gönderen: Sinan Erşen »
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

Sancar Özer

  • Üye
  • *
  • İleti: 825
Ynt: UZUN KILIÇ (longsword)
« Yanıtla #2 : 03 Mart 2014, 14:50:31 »
Ağırlık, uzunluk, form, estetik ve tüm diğer özellikleri ile tam olarak Longsword karakteristiğine uygun şahane bir kılıç olmuş. Ellerinize sağlık Sinan usta! Gerçekten çok çok güzel bir eser.  -^b -^b -^b -^b

Eh artık geleneksel formda bu ayardfa bir Türk kılıcı bekliyoruz sizden.  ;D
"Hoşça bak zatına ki zübde-i alemsin sen
 Merdüm-i dide-i ekvan olan ademsin sen "

Şeyh Galip

Bekir Çankırı

  • Üye
  • *
  • İleti: 503
    • Metal El Sanatları facebook :Bekir çankırı
Ynt: UZUN KILIÇ (longsword)
« Yanıtla #3 : 09 Mart 2014, 14:36:51 »
Ellerine sağlık Sinan  .  Kendi  formunda  kusursuz  hatta  daha da ileri giderek , batı  formunda  ama  batılı  ustaların   bile  çoğunun  kalitesine  yaklaşmakta zorlanacağı  estetik seviyesi  de  yüksek ve  nitelikli  bir  işçilik .
Seninle  , ustalığın ve kişiliğinle   gururluyuz .
 
İzninle , Alınıp , kırılmayacağını  bilen  bir  ağabeyin olarak  bir de madalyonun arka yüzüne bakmak istiyorum .
Başlangıcından bugüne  bütün eserlerin için aynı heyecanı  duyarak  , yorumlarımda  olumlu eleştirilerle  daha  ilerileri hedeflemeni  önerdim .  
Bunu sağlayan da  yalnızca  senin  yeteneğin  ve işinde görünen  titizliğin ve işine saygın idi .
Bu  özelliğini  kusursuzca sürdürüyorsun ,  geçimini de  yaptığın işten sağladığını da biliyorum  , aldığın siparişi ,  senden isteneni   teslim  edeceksin .
Ama  yine de    artık   şu  seçimi   yapmalısın  Sinan :  Bizde  talebi  olan   batı  tarzı  kılıçlar mı ?  Batıda  ya da dünyada  talebi hep yüksek olan ,  bu kültürde   soluk alıp vermiş  bir erbabının elinden çıkmış   Türk  kılcı  mı?

Cebehane  ,  Bıçak  sanatı  ve diğer  forumların  önemli  tesirleriyle  bugün  :  Sefa   çabuk  hocamız , Turgut   Aydemir , Cengiz  çetin , Rasim  örnek , Ahmet  turani ,özel projesi  için  Kayahan  horoz  Yatağandan  Süleyman ve Abdurrahman ustalar    gibi   isimlerini  sayabileceğimiz  arkadaşlarımız   Türk  kılıcı  üretiyor  Türk kültürüne  hizmet ediyorlar  .
Sinan  erşen e de  bu günden sonra düşen   artık   bu isimler  arasında bulunmak , üretimi ile  kültürüne  katkıda bulunmak , bu kültürün  eserleri ile
hepimize  parmak ısırtıp  , rekabete yönlendirerek  kalite çıtamızı   hep birlikte  yükseltmek ve  sonunda  Türk  kılıcının ,  Türk  ustaların  Dünyada  bilinir  MARKA   olmasını  sağlayarak   üretip  . kazanmaktır.

İfademi  hoşgör  ama gönlüm   ve  gördüklerim   Sinan gibi  bir  yeteneğin  Ayasofyayı  takilt etmekle  zaman  kaybetmesi  yerine  artık  Selimiye  gibi  bir  şaheseri  inşa  etmesi zamanının   çoktandır geldiğini   haykırıp  duruyor .  
Hep  tekrarladığım  gibi  İsmini  duyurmak  isteyen batılı   kalburüstü   usta , projeleri arasına  bir  Türk  kılıcı  alır  ve  üretir . fakat  yakından  bakabilen  her  Türk   , formunda , kabzasında  , balçağında  ,kınında v.s  geleneksele  tam  oturmayan  önemli  ayrıntıları  fark  eder  herşeyi ile  Türk  kılcı  olan Türk  işçiliğiyle  yapılmamıştır , sırf  bu  yüzden  de  yavandır.
Bize  düşen de  Türkiyede  Türk usulü , Türk  üslubu ile  örnekler üreterek  Türk  ustalığını  sergilemektir . Gözlerinden  öpüyorum   kolay  gelsin.
« Son Düzenleme: 09 Mart 2014, 17:31:34 Gönderen: Bekir Çankırı »
"Kendimi kendim yetirdim, kendim ettim kendimi... 
Kendime kendim gerekse; bula, kendim kendimi..."                          
PİRİ REİS

http://bekircankiri.blogspot.com/

Sinan Erşen

  • Üye
  • *
  • İleti: 66
Ynt: UZUN KILIÇ (longsword)
« Yanıtla #4 : 02 Mayıs 2014, 18:40:00 »
Güzel eleştirileriniz için çok teşekkür ederim efendim,dediğiniz gibi sipariş üzerine yapılan bir kılıç idi söylediklerinize birbir katılıyorum ve hak veriyorum.Bende aynı düşüncedeyim şuanda bir yalmanlı kılıç üzerine çalışıyorum inşallah anlımın akıyla çıkarım epey zorlanıyorum çünkü yaptığımız herişte olduğu gibi kılıçtada çıraklık yapıyorum.İnşallah yakın zamanda görürsünüz...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

Sancar Özer

  • Üye
  • *
  • İleti: 825
Ynt: UZUN KILIÇ (longsword)
« Yanıtla #5 : 02 Mayıs 2014, 19:01:11 »
Sinan usta, ağırlık, kütle dağılımı ve denge noktası meselelerini rahatlıkla aşıp, hem estetik ve hem de performans açılarından Vince Evans'a bile parmak ısırtacak bir eser meydana getireceğine inanıyorum. Allah kolaylık versin. ;)
"Hoşça bak zatına ki zübde-i alemsin sen
 Merdüm-i dide-i ekvan olan ademsin sen "

Şeyh Galip

 

Her Hakkı Saklıdır © 2007-2024 cebehane.com
SMF 2.0.15 | SMF © 2017, Simple Machines
RSS WAP2