CebehaneForum
Aralık 17, 2017, 06:02:00 *
H O Ş G E L D İ N İ Z
Lütfen giriş yapın veya üye olun

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: SMF - Just Installed!
 
   AnaSayfa   Yardım Arama G¡r¡ş Kayıt  
Sayfa: 1 2 [3]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Çeliğin Yapısı ve Demir-Karbon Denge Diyagramı  (Okunma Sayısı 84850 defa)
Emre Kipmen
Moderatör
Üye

Mesaj Sayısı: 456



WWW
« Yanıtla #30 : Mart 23, 2010, 05:21:55 »

kullandığım paslamaz tabağın üzerinde şu yazıları gördüm tam olaraka yorumlayamadım "thyssen krupp nirosta 1.4120 3C/2B   53716   900851  QA" bu bilgileri nasıl yorumlamam gerektiği konusunda beni aydınlatabilirseniz çok mutlu olcam...bu başlık altında verilen bilgiler gerçekten muhteşem kimya ve fizikle aram iyi olmamasına rağman tekrar tekrar okuyarak anlamaya çalışıyorum...verdiğiniz emeklerden dolayı teşekkür ederim...

Anlayamadım tam olarak, tabağı ne için kullanacaksınız bıçakta???
Verdiğiniz bilgilerdeki tek bizi ilgilondiren çeliğin DIN normu : 1.4120 bu tip çelik düşük karbonlu %13 kromlu, tabak -çanakta kullanılan paslanmaz bir çelik normu...
Logged

Mehmet Ali Yurttürk
Üye

Mesaj Sayısı: 20



« Yanıtla #31 : Mart 23, 2010, 05:28:20 »

evet bıçak için çok mu kalitesiz bi demir?
Logged
Eylem Cengiz
Üye

Mesaj Sayısı: 486



WWW
« Yanıtla #32 : Mart 23, 2010, 10:32:32 »

1.4140 silah namlularında kullanılan, kılıç yapımında da kullanıldığını bildiğim, bir miktar krom da içeren bir çeliktir. İçinde %0,4 oranında karbon içerir.

Ancak sizin elinizdeki çelik tabakası ise 1.4120 imiş. 1.4120 içerdiği karbon haricinde 1.4140'ye benzer bir çeliktir. Ancak içerdiği karbonun oranı %0.2 olduğundan bence bıçak yapmak için tercih edilecek bir çelik değildir.

Eğer 1.4140, hatta 1.4150 bulabilirseniz, bunlar nispeten daha iyi sonuç vereceklerdir.
Logged

Eylem Cengiz

"Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." Bertrand Russel
Emre Kipmen
Moderatör
Üye

Mesaj Sayısı: 456



WWW
« Yanıtla #33 : Mart 23, 2010, 13:07:39 »

Bıçak yapımında tercih edilmesi gereken çelikler genelde takım çelikleri olmalıdır. Bunun dısında büyük bıçaklar için yay çelikleri-darbe çelikleri uygun olabiliyor. Bazı ekstrem işlerde yüksek hız çelikleri de kullanılabilmektedir. Ancak 1.14XX serisi "imalat" çelikleri sınıfında, aşınma dayanımı yüzünden değil basınç ve darbe dayanımı yüzünden tercih edilen çeliklerdir.
Logged

Mehmet Ali Yurttürk
Üye

Mesaj Sayısı: 20



« Yanıtla #34 : Mart 23, 2010, 17:45:45 »

seri üretim ve kolay ısıl işlem dengesi için hangi tür çelikleri kullanmalıyız ve ideal karbon oranı ne olmalıdır...
Logged
Emre Kipmen
Moderatör
Üye

Mesaj Sayısı: 456



WWW
« Yanıtla #35 : Mart 23, 2010, 19:21:00 »

seri üretim ve kolay ısıl işlem dengesi için hangi tür çelikleri kullanmalıyız ve ideal karbon oranı ne olmalıdır...

Seri üretim konusunda pek fikir sahibi değilim. Benim yaptığım en seri üretim 3-5 tane bıçağın birden yapılması, onda da çoğu işi yine her bıçağa ayrı ayrı zaman harcayarak yapıyorum.

Ayrıca seri üretimde maliyeti ne kadar aşağıda tutmak, kar marjınızı ne oranda tutmak, son kullanıcı fiyatının ne olmasını istediğiniz ile ilişkili çelik seçimi...

Sonuçta seri üretim işte yamulmaların en aza indirilmesini istiyorsanız ısıl işlemde, hava çeliklerinden biri olmalı ve su verme işlemi metal plakalar arasında preslenerek yapılmalı. Eğer kolay şekillendirilsin istiyorsanız aşınma direnci daha düşük çeliklere yönelmelisiniz. Kaliteli ve diğer seri üretim bıçaklardan ayrılmasını istiyorsanız 440C, AEBL, RWL34, D2 gibi tanınmış ve çok kaliteli çelikler birinci seçiminiz olmalı. Eğer bütçe herkese uygun olsun, sonucun idare eder olmasını istiyorsanız, 440B gibi ortalama bir çelik olabilir. Eğer çok düşük maliyet, kolay şekillendirme-parlatma düşük bütçeye hitap etsin istiyorsanız (kalite dert değilse) 440A 420 gibi çelikler olabilir.

Sonuçta ne seçerseniz seçin, lütfen ısıl işlem konusunu iyice araştırın, üreten fabrika ile konuşun, tam olarak kaç dereceler arasında çalışmanız gerektiğini, çeliğin en iyi kaç derece menevişte ağız tuttuğunu vs. öğrenin ve mevcut ısıl işlem ekipmanınız ile bir çok test yaptıktan sonra seri üretime geçin. Sonuçta ne tip çelik seçerseniz seçin ısıl işlemi yalnış yaparsanız sonuç ürün, marketten alıp iki gün sonra üstünde tepindiğimiz işe yaramaz ürünler haline gelecektir. Okuyun, deneyin, araştırın ve tekrar tekrar okuyun.
« Son Düzenleme: Mart 23, 2010, 19:23:06 Gönderen: Emre Kipmen » Logged

Mehmet Ali Yurttürk
Üye

Mesaj Sayısı: 20



« Yanıtla #36 : Mart 23, 2010, 23:21:27 »

teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için...ben bidaha araştırayım yatağanda hangi tür çelikler kullanılıyor satılıyor tekrar kafanızı ağrıtabilirim...aslında pek vakit ayıramıyorum denizli merkezde üniversitede okuyorum hafta sonları yatağana gidip bişeyler yapmak istiyorum...maddi sebeblerden dolayı çelik teminini ürettiğimiz malları sattığımız esnaflardan yaptığımız için ve mal karşılığı yaptığımız için yatağanda satılan belli başlı çelik türlerini almak zorundayız...metalürji bilgiside pek olmadığı için hem satanlarda hem kullananlarda hangi türler var araştırmam lazım...vakit ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim...
Logged
Sayfa: 1 2 [3]
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!