Testere bileme
Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Testere bileme  (Okunma Sayısı 511 defa)
Abdurrahman Doğan
Üye

« Yanıtla #15 : Haziran 21, 2010, 10:38:49 »

iyi günler eylem bey pala testerenin bilenmesi ücgen eğe ile yapılır  kesim acıları ücgen eğe içindir ama  sözkonusu olan bağ testesi için lama eğeden yapman gerekiyor çünkü testerenin acıları daha dar pala testerenin acısı 60 derece ise bağ testeresinin acısı ise biraz daha yatık olması gerekiyor
Erdal Atasoy
Üye

« Yanıtla #16 : Haziran 24, 2010, 16:47:46 »

Abdurahman Beye tamaman katılıyorum arkadaşlar testerede üçgen eğe ama bağ bıçkısında (testere) kesinlikle lama eğeden faydalanılması gerekir oda işlemden geçirilerek... Üçgen eğe ile bağ bıçkısı (testeresi) eğelemek bana göre mucize gibi bişey olur. Saygılarımla
Eylem Cengiz
Moderatör
Üye

İstanbul, kök Kırklareli'nde

« Yanıtla #17 : Haziran 24, 2010, 22:48:35 »

Önceki gün sivri dişli bir pala testereyi Dremel'in fiber diski ile biledim. Gerçi dişleri daha ufak olsa bilmem yapabilir miydim? Dremel'in şarjı iş yarıdayken bitince yarım yuvarlak tipte elmas eğe ile işin gerisini getirdim. Elmas eğe kullanma sebebim uygun tipte elde bir tek elmas eğe olmasıydı.

Eylem Cengiz

Sürç-ü lisan ettiysem af ola.

Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker
Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer
Abdurrahman Doğan
Üye

« Yanıtla #18 : Haziran 25, 2010, 11:23:23 »

eylem bey size nasıl anlatsam bilemiyorum pala yı bilemek için ama sürekli bileme için bildiğimiz zımpara kağıtları var ince olanlar değil metal için olan orta sertlikte capı 15...20 cm  şeklinde daire kesip bileme makinesinde destekli sert kağıt veya plastik le takılıyo ama dedimya ince olması için zımparanın arkasına sert ama ince malzeme takıyon el maarifeti ile eğeyi kullandığın gibi dikkatli bir şekilde acısna göre bileme makinesinde yavaş yaavaş biliyorsun eğer testernin altına sabit ayar yapabilirsen bileme tezgahının üzerine daha da mükemmel oluyor
Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Her Hakkı Saklıdır © 2007-2010 cebehane.com