Osmanlı Süvarisi kılıç teknikleri
Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Osmanlı Süvarisi kılıç teknikleri  (Okunma Sayısı 1445 defa)
Eylem Cengiz
Moderatör
Üye

İstanbul, kök Kırklareli'nde

« Yanıtla #15 : Temmuz 29, 2010, 15:17:45 »

İçine bakınca Türkler ile ilgili pek de bir şey yok gibi görünüyor.

Eylem Cengiz

Sürç-ü lisan ettiysem af ola.

Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker
Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer
Gokmen Altinkulp
Üye

« Yanıtla #16 : Ağustos 02, 2010, 13:57:50 »

Merhaba arkadaşlar

Yabancı kılıç ustasını çağırmak mantıklı. ‘Kılıcı gavurdan mı öğrencez olmaz, biz daha iyi biliriz’ diyenler olabilir, ama başka çare yok. Yay yapımını da yabancılardan öğreniyoruz ve hala onların seviyesine gelemedik. Bir iki makale okuyarak olmuyor.

Darek isimli Polonyalı arkadaşı kemankeş olarak çağırmıştık zaten. Ben maalesef katılamamıştım. Yine çağırsak güzel olabilir.

Haziran’da Polonya’ya gittiğimde Andrzej Kalinski usta bize ders verdi. Resimlerde göreceksiniz, ak sakallı adam. Yakında 50 senedir kılıç çalışıyorum diyebileceğim dedi bana. Ayrıca savaşta süvari olarak kılıcı kullanmış bir ustadan öğrenmiş.

Ama korkarım başlangıç dersi için Türkiye’ye gelmeyebilir. Yine de arkadaşlara bi danışabilirim ne yapabiliriz diye. İngilizcesi yok maalesef sürekli tercüman lazım. Polonya’ya gitmek isteyen varsa herzaman onların antrenmanına katılabilir, o imkan herzaman var yani.

Manoucher’i davet etsek? Pratik olarak da birşeyler yaptığını bilmiyordum: http://www.mmkhorasani.com/10.html
Ne öğretecek ama hiç bir fikrim yok. Pratik değeri var mı yoksa hepsi teoriden ve resimlerden canlandırılmaya çalışılmış mı bilmiyorum.
En iyisi galiba üçünün de antrenmanına katılmak olacak.

Mergup bey, yazdığınız kitap galiba daha çok Çinlileri anlatıyor ama daha detaylı bakmaya değer.

Bir haberim daha var. Farklı kılıç okulunda antrenman yapan iki Polonyalı çocukla tanıştım, resmen osmanlı virüsü bulaştı onlara. Yumuşak antrenman kılıçları vardı, satın aldıkları yere Türk stili yumuşak eğri kılıç yaptırdılar resmi ekte. Çok işimize yarayacak ileride, fiyatı sadece 10 euro.
Madem güzelim ülkemde picasa bloke olmuş, ekte 4 resim gönderiyorum (yüzlerce fotoğraf var aslında)..
teşekkürler

Gökmen

Mesaj birtürlü gitmiyor muhtemelen resimlerden gerçi 128kbyi geçmiyor.. Resim sayısını azaltçam bakalım.. yok maalesef resimleri ekleyemedim.

Sancar Özer
Üye

« Yanıtla #17 : Ağustos 12, 2010, 21:38:30 »

Gökmen bey, Yatağan'daki at yarışı alanını görüp, daha önceki yıllarda şenlikte Cirit takımlarının da gelip gösteri yaptığını duyunca daha önce bahsi geçen süvari okçuluğu ve kı8lıç teknikleri gösterisi için ne kadar münsip bir zaman ve mekan olduğu geçti içimden. İmkan olsa da seneye off road yarışları yerine böyle birşey yapılsa Yatağan festivalinde. Şenliğin ruhu ile çok daha uyumlu ve manalı olur kanaatindeyim.

"hoşça bak zâtına ki zübde-i âlemsin sen
 merdüm-i dîde-i ekvân olan âdemsin sen "

Şeyh Galip

http://www.lebriz.com/pages/lsd.aspx?lang=TR&authorID=15
Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Her Hakkı Saklıdır © 2007-2010 cebehane.com